ANTROPOSOFIE

Antroposofische inwrijving-pakkingen

Ritmische inwrijving:
Ritmische inwrijving is een zachte massgevorm vanuit de antroposofie. Wanneer: In alle stadia van ondersteuning van het ziekteproces kan uitwendige therapie ingezet worden. Verschillende klachten kunnen een indicatie zijn, zoals kouwelijkheid, uitputting, ondersteuning van de stofwisseling of depressie. Naast het gevoel van welbehagen werkt de uitwendige therapie verwarmend, ontspannend, omhullend en zorgt voor een betere doorbloeding. De lichamelijkheid en de lichaamsgrenzen kunnen bewuster ervaren worden. Het heeft een uitwerking op pijnklachten, verbetering van de ademhaling, het verbeteren van in- en doorslapen en het oplossen van kramptoestanden, maar ook op een algeheel welbevinden.

De uitwendige therapie schept de voorwaarde om veranderingsprocessen op gang te brengen.

JuglansDe patiënt neemt de rust om met behulp van de kruiden weer tot zichzelf te komen en alle gedachtespinsels los te laten. Zo kan er ruimte en energie ontstaan voor de dingen die moeten gebeuren. Er kan een begin gemaakt worden voor het herstel van de levensbalans. De uitwendige therapie is een medicamenteuze/kruiden therapie, en kan in een ritmische inwrijfbeweging op de huid worden aangebracht. Maar ook in de vorm van applicaties die op de huid worden aangebracht. Het natuurlijke geneesmiddelen is er in de vorm van een kruidenaftreksel, zalf, essence of olie. Na de behandeling volgt een moment van rust. Het natuurlijke geneesmiddel kan tijdens het rusten worden opgenomen door de huid en daar haar weldadige werk doen. Bij de cliënt ontstaat er op deze manier een waarneming van het kruid en van de ontmoeting. Deze vorm van uitwendige therapie word door cliënten als erg veilig ervaren. De individuele behandeling creëert een sterke betrokkenheid van de cliënt in het zoeken van een harmonisch herstel. Van alle uitwendige therapieën staat het ondersteunen en versterken van de eigen herstelkrachten van de cliënt voorop. Om de zintuigfunctie van de huid te stimuleren is het belangrijk dat de alle behandelingen in rust worden gegeven. De wakkere zintuigen zoals de ogen en de oren worden zo min mogelijk geprikkeld. In de praktijk: – We kijken samen naar eventuele klachten en of wensen, evt voorschrift arts – De massage duurt minimaal 30 minuten en maximaal 45 minuten. – Na de massage blijf je bij voorkeur nog 15 minuten narusten. -Daarna is een mogelijkheid om te douchen. – De massage vindt plaats op een massagetafel. Graag aandacht voor je kleding, omdat er in massage olie vaak sesamolie zit verwerkt. Dit laat een indringende geur achter. Voor handdoeken en olie worden geen extra kosten in rekening gebracht.
Extra kosten: voor medicinale olie voorgeschreven door arts.

–       De applicatie op bepaald lichaamsdeel

–       Wikkel: De applicatie rondom een bepaald lichaamsdeel. Er wordt onderscheid gemaakt tussen hete en koele wikkels en kompressen. De meest bekende zijn het kamille-buikkompres en de citroen voet-kuitwikkel.

–       Olielap: Een lap stof gedrenkt in bijvoorbeeld thijmolie, gebruikt op een lichaamsdeel.

–       Zalflap: Een lap stof bestreken met planten of metaalzalf, gebruikt op een lichaamsdeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *