Particulieren & PGB

Door coaching weer vitaal

Je zit al een tijdje niet zo lekker in je vel, je bent snel aangebrand en met het slapen wil het ook niet lukken. Het belemmert je dagelijks functioneren thuis en op het werk. Je dreigt vast te lopen. Wat is er aan de hand?

In de loop der jaren ontdekte ik dat steeds meer mensen op zoek zijn naar aanvullende zorg die toegespitst is op hun klachten. In studies naar alternatieve geneeswijzen (bijvoorbeeld de antroposofie en de ayurveda) leerde ik kijken naar iemands constitutie en zelfhelend vermogen. Ik kan je leren je gezondheid in eigen hand te nemen en in balans te komen en te blijven. Dat kan door gesprekken of massage. Praten verduidelijkt het probleem, massage brengt het lichaam in harmonie.

Natuurgeneeskunde

Ik ben gespecialiseerd in geestelijke en/of verslavingsproblemen, chronische en vrouwenklachten. Door mijn reguliere en natuurgeneeskundige kennis en ervaring zie ik snel verbanden. Ik stel vragen als: waar krijg je energie van? Wanneer voel je je helemaal uitgeblust? Wat zijn momenten van rust én van beweging, van in- én ontspanning? Hoe ziet je dag- en nachtritme eruit? Hoe is het contact met je gezinsleden, familie en vrienden? We kijken ook naar voeding, stofwisseling en hormoonbalans.

Plan van aanpak

Alles kan ter tafel komen, we kijken naar je vraag in de meest ruime zin. Als je dat wilt, geven we ook aandacht aan hoe het staat met het inzicht in jezelf. Zoek je een steuntje in de rug of wil je meer de diepte in? Dat laatste vraagt meer aandacht en dan maken we samen een plan van aanpak. Iedere persoon is anders en heeft iets anders nodig.

Medisch

Mochten er medische klachten spelen, verwijs ik je door naar een specialist. Vaak blijkt dat mensen niet de huisarts hebben die bij ze past. In dat geval gaan we op zoek naar een huisarts met wie het wel klikt.

Netwerk

Als ik je niet kan bieden wat je nodig hebt, verwijs ik je door naar een hulpverlener die wél meerwaarde heeft. Ik beschik over een uitgebreid en gedegen netwerk. Vele mogelijkheden staan open, van antroposofie, ayurveda, orthomoleculaire voeding en yoga tot familieopstelling en sjamanisme. Natuurlijk staan ook bekendere therapieën als haptonomie en psycho- of fysiotherapie tot je beschikking.

PGB & Naasten

Behoefte aan hulp bij het onderhouden van sociale contacten, het plannen van dagelijkse activiteiten of het regelen van je zorg en financiën? Bij chronische klachten biedt een persoonsgeboden-budget (pgb) mogelijk uitkomst. Een pgb is een gespecialiseerde individuele begeleiding op maat, die je aanvraagt bij de gemeente waar je woont.

De huisarts heeft de laatste brieven van de ggz (geestelijke gezondheidzorg) niet ontvangen, je begeleider is niet op de hoogte van afspraken bij de specialist en hoe zat het ook alweer met de medicatie? Als je dit herkent, kan ik je helpen. Cliënten doen vaak een beroep op mij als ze voelen dat alles onder hun handen wegglipt en de familie overbelast dreigt te raken. Als ambulante begeleider (casemanager) sta je bij mij voorop, ik regel dat jouw zorg goed verloopt en op elkaar is afgestemd. Ik los niet je problemen op, ik let erop dat artsen en hulpverleners elkaar goed informeren, ik houd de vinger aan de pols en grijp in als het nodig is. Of stimuleer en ondersteun bij het zetten van verdere stappen. Ik coördineer je zorg in samenspraak met jou.

Casemanager

Als casemanager maak ik een afspraak in mijn praktijkruimte of, zo nodig, bij je thuis. Met het coördineren van de zorg ben ik gemiddeld twee uur in de week bezig. Als je gebruik wilt maken van een persoonsgebonden budget, dan heb je een indicatie voor begeleiding nodig van de gemeente Amsterdam. De kosten voor een begeleider worden, afhankelijk van de indicatie, vergoed. Als je een persoonsgebonden budget hebt gekregen, kun je kiezen – ook weer afhankelijk van de indicatie – voor zorg op maat. Mogelijk wil je hulp van een vertrouwd persoon of heeft de gemeente jouw vorm van ondersteuning niet ingekocht. Geen probleem: met het persoonsgebonden budget kies je zelf de hulpverlener en de begeleiding die bij je past.

Natuurgeneeskundig

Een meerwaarde van mijn begeleiding is dat ik veel kennis en ervaring heb van alternatieve geneeswijzen. In de loop der jaren ontdekte ik dat steeds meer mensen op zoek zijn naar aanvullende zorg die toegespitst is op hun klachten. In studies naar alternatieve geneeswijzen (zoals orthomoleculaire voeding, de antroposofie en de ayurveda) leerde ik kijken naar iemands constitutie en zelfhelend vermogen. Ik kan je leren je gezondheid in eigen hand te nemen en in balans te komen en te blijven. Dat kan door gesprekken of lichaamswerk. Praten verduidelijkt het probleem, lichaamswerk brengt het lichaam in harmonie.

Meer weten? Kijk dan ook eens naar www.pgbverpleegkundige.nl.

Voel jij je niet lekker?

Neem vrijblijvend contact met mij op om te achterhalen of ik iets voor je kan betekenen.

Contact

WG plein 550
(vierde verdieping)
1054 SJ Amsterdam

Telefoon: 06-1637 6125
E-mail: info@element-5.nl

? contact