Zieke werknemers

Coaching als preventie of bij ziekte

Wanneer een van je werknemers dreigt uit te vallen door ziekte kan (preventieve) coaching vaak veel ellende voorkomen. Maar ook als iemand al ziek thuis zit, draagt goede coaching bij aan een sneller herstel.

Een van je werknemers loopt al tijden bij een psycholoog, fysiotherapeut of andere hulpverlener, maar het lijkt geen zoden aan de dijk te zetten. Hij of zij zit niet lekker in zijn of haar vel en meldt zich vaker ziek dan anders. Ligt de oorzaak op de werkvloer of in de privésfeer? Werkgevers vragen mij regelmatig of ik kan uitzoeken wat er precies speelt. Ik breng dan de totale persoon in kaart en stel de volgende vragen: hoe tevreden ben je over je relatie en vriendschappen? Ga je met plezier naar het werk? Komen je vaardigheden en talenten voldoende uit de verf? Hoe ga je om met je lijf en gevoelens? Heb je aandacht voor voeding en beweging? Waarmee laad je jezelf op? Meestal weten we na vijf gesprekken wel waar de pijnpunten liggen.

Natuurgeneeskundig

Alleen vanuit een medische invalshoek kijken, leidt vaak niet tot een oplossing. Soms is het verhelderend buiten de gebaande paden te gaan om beter vast te kunnen stellen wat er echt speelt. Ik kan je leren je gezondheid in eigen hand te nemen en in balans te komen. Zo blijken somatische klachten vaak onderschatte signalen, ik zet daarom alle kennis en ervaring in die ik heb van de reguliere en de natuurgeneeskundige zorg. Ik kijk ook verder dan alleen het pure medische aspect, mijn doel is mensen weer in hun eigen kracht te brengen.

Onafhankelijk

Vertrouwen is het sleutelwoord tijden de gesprekken, daarom praat ik alleen met de werknemer zelf. Soms zijn enkele gesprekken al voldoende, soms starten we een langer traject. Samen brengen we in kaart waarom iemand dreigt vast te lopen en hoe en bij wie hij of zij het beste geholpen wordt. Mijn insteek verschilt van die van een UWV-coach, in tegenstelling tot deze werk ik onafhankelijk.

Coach

Voor de werknemer hakt een langdurig ziekteproces er behoorlijk in. Ook voor de werkgever is langdurig ziekteverzuim een lastige zaak die de werksfeer niet ten goede komt. Preventieve coaching voorkomt bij de eerste signalen van dreigende uitval vaak veel ellende. Als iemand al langere tijd thuis zit, is het een hele opgave hem of haar weer in beweging te brengen. Maar ook dan bied ik hulp als coach.

Is uw werknemer ziek?

Neem vrijblijvend contact met mij op om te achterhalen of ik iets voor u kan betekenen.

Contact

WG plein 550
(vierde verdieping)
1054 SJ Amsterdam

Telefoon: 06-1637 6125
E-mail: info@element-5.nl

? contact